Çözüm Odaklı Terapi
Çocuklar bazen ebeveyn tutumlarına, bazen yaşadıkları çevresel travmaya, bazen de aileden gelen genetik geçişe bağlı olarak çeşitli problemler yaşarlar
Çocuklar bazen ebeveyn tutumlarına, bazen yaşadıkları çevresel travmaya, bazen de aileden gelen genetik geçişe bağlı olarak çeşitli problemler yaşarlar. Bu problemlerin göstergesi olarak çocuklarda alt ıslatma, tırnak yeme, parmak emme, kaygılar, korkular, takıntılar, öfke, saldırganlık ya da mutsuzluk gibi çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Çocuklarda var olan bu problemlerin çözümü için kullanılan terapi yaklaşımlarından biri ve en yaygın olanı oyun terapisidir.
Terapi kısaca, psikolojik problemleri kimi kanıtlanmış yöntemler kullanılarak iyileştirme sürecidir. Yetişkinlere yönelik terapiler genelde konuşma üzerinedir. Yani danışan ve terapist karşılıklı iki koltukta oturup konuşma yoluyla problemlerin üstesinden gelirler. Ancak çocuklar kendilerini kelimelerle çok anlatamazlar. Üstelik 50 dakika boyunca hareket etmeden oturmak onlar için zordur. Çocuklar bazen ebeveyn tutumlarına, bazen yaşadıkları çevresel travmaya, bazen de aileden gelen genetik geçişe bağlı olarak çeşitli problemler yaşarlar. Bu problemlerin göstergesi olarak çocuklarda alt ıslatma, tırnak yeme, parmak emme, kaygılar, korkular, takıntılar, öfke, saldırganlık ya da mutsuzluk gibi çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Çocuklarda var olan bu problemlerin çözümü için kullanılan terapi yaklaşımlarından biri ve en yaygın olanı oyun terapisidir.
Terapi kısaca, psikolojik problemleri kimi kanıtlanmış yöntemler kullanılarak iyileştirme sürecidir. Yetişkinlere yönelik terapiler genelde konuşma üzerinedir. Yani danışan ve terapist karşılıklı iki koltukta oturup konuşma yoluyla problemlerin üstesinden gelirler. Ancak çocuklar kendilerini kelimelerle çok anlatamazlar. Üstelik 50 dakika boyunca hareket etmeden oturmak onlar için zordur.
Çözüm Odaklı Terapi